Župa sv. Roka, Nova Vas - Župa sv. Martina, Tar

Otprema prikupljene hrane i higijenskih potrepština za korisnike Caritasa Sisačke Biskupije će se otpremati u tjednu od 18 do 22. siječnja.

Hranu je potrebno pakirati odvojeno od higijenskih potrepština te na kutije napisati sadržaj. Grijalice i agregate također se mogu donirati a garderoba i obuća za sada ne.

Prikupljeno je potrebno dovesti na adresu Stari Pazin 5, ili će se organizirati prikupljanje prema dogovoru.

U Novoj Vas će se primati donacije kroz ovaj tjedan od 11.-16. siječnja u vjeronaučnoj dvorani radnim danom od 10 do 12 i 16 do 18 sati!

U Taru se prikuplja svakog  ovaj tjedan (11- 16. 1.)radnog dana od 16 do 18 sati.

Župni Caritas ima posebne akcije prikupljanja financijskih sredstava o Božiću i Uskrsu. Akcija se sastoji u tome da se podijele kutije za kolače a žene ispeku kolače i donesu u crkvu te se to prodaje tako da sam kupac dadne onoliko koliko sam odredi. Također se za Božić na župnom vjeronauku dadnu djeci kartoni za čestitke koje djeca izrađuju te se prodaju i time se nešto prikupi za potrebe Caritasa. Djelatnice Caritasa također o blagdanima posjećuju osobe iz župe koje se nalaze u staračkim domovima. Prikupljena sredstva se dijele socijalno ugroženima obiteljima ili pojedincima a ponekad se nekima koji ne mogu platiti režije uplaćuje od sredstava Caritasa.

 

Djelatnici Caritasa:

Ravnik Dorotea, voditelj Caritasa, Dolina 18, Mob. 091 5125682

Đurđa Jaklin-Nazalević, zamjenik voditelja, Višnjanska 12, Mob. 099 5941843

Anđa Josić, Cancini 38, Mob. 091 5943548

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.